Stavba domů se prodraží, začínají platit přísné předpisy

Jestliže se po Novém roce chystáte stavět dům a nestihnete zažádat o stavební povolení ještě letos, tak počítejte s tím, že od ledna 2020 začíná platit nová směrnice Evropského parlamentu. Ta požaduje, aby všechny novostavby byly budovami s téměř nulovou spotřebou energie.

Televize Nova zjišťovala, jak moc to stavbu prodraží.

Budovy s téměř nulovou spotřebou energie. Tak zní celý název této směrnice, která zpřísní se pravidla a podmínky na zateplení, vytápění nebo větrání budov.

„S tím si musí poradit projektant, aby zvolil kvalitní konstrukci,“ radí ministr průmyslu Karel Havlíček. Pokud nestihne zájemce o stavbu podat žádost o stavební povolení ještě v letošním roce, už se bude muset řídit novou směrnicí. Stavební úřady mají proto na konci roku víc práce, než je obvyklé.

Masivnější zateplení nebo kvalitnější okna a dveře něco stojí.

Toto ale není úplnou novinkou, pro budovy s plochou nad 1500 metrů čtverečních už pravidla platí od roku 2018, od 1. ledna 2019 je v platnosti pro budovy nad 350 metrů čtverečních. Od nového roku pak nově i pro malé novostavby.

I v tomto případě existují výjimky. Nová směrnice neplatí například pro kostely a chrámy, budovy do 50 metrů čtverečních a nevztahuje se ani rekreační chaty a chalupy.

Zdroj: TN.CZ


Prodej dvougeneračního podsklepeného rodinného domu o celkové užitné ploše 372 m2 se zahradou 717 m2 v obci Kolová u Karlových Varů.

https://reality.firmamagnet.cz/index.php/2018/12/28/rodinny-dum-na-prodej-372-m2-kolova/


 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.