NEPOTŘEBUJETE „HIGHWAY TO HELL“, STAČÍ CESTA Z VARŮ DO PRAHY

Po čase jsem opět musel absolvovat cestu z Karlových Varů do Prahy. Dalo by se to shrnout do jedné věty ze slavného filmu Knoflíková válka, kterou jsem si pro tento účel dovolil malinko upravit: „Kdybych to býval věděl, tak bych to býval nedělal“…

Již předem mi bylo jasné, že cesta nebude probíhat dle časového harmonogramu společnosti „Žlutý“, ale tentokrát to předčilo i ta nejhorší očekávání.

Autobus měl ještě před odjezdem zpoždění 10 min. Říkám si ok, to se stát může. Hned po tom, co jsme vyrazili, tak řidič zjistil, že nemá dostatek paliva, a tak po cca 2 km míříme na benzínovou stanici a tam nabereme dalších 10 min. zpoždění. Stále jsem v klidu, však co, jedu s dostatečným předstihem téměř 1 hodiny. To jsem ovšem stále netušil, co nás čeká po cestě… Autobus více stál, než jel. Proč? Díky našemu ministerstvu anti-dopravy, které už 6 let řídí profíci a maká se na plné pecky! Sice to není nikde vidět, ale ministerstvo se dokonale postaralo, aby to občan poznal. Na své  nervové soustavě určitě.

Během cesty jsou vidět rozkopaná pole, kde ve velmi daleké budoucnosti bude možná někdy dálnice Karlovy Vary – Praha. Nutno podotknout, kterou slibují politici napříč politickým spektrem více než 20 let!

Autobus, ve kterém jedu do Prahy, stojí každou chvíli na semaforech, které řídí dopravu v jednom pruhu, a tím se cesta protahuje a protahuje. V pořádku, to bych i pochopil. Dělá se na nové silnici, tak to musíme vydržet. Ale ono se spíš nedělá, než dělá. Pokud tuto cestu absolvujete o víkendu, tak žádného dělníka po téměř celém úseku neuvidíte. Nemluvě večer. Já tentokrát jel ale během týdne a pracovalo se maximálně na dvou menších částech. Po celé délce a na všech rozpracovaných úsecích budoucí dálnice se nepracovalo. Mé tvrzení dokládám fotografiemi.

Já a všichni ostatní daňoví poplatníci jezdíme roky po rozkopaných cestách a naše peníze se ztrácejí bůh ví kde… Máme jednu z nejhorších dálničních sítí v celé Evropě a přitom 1 km dálnice (2×2 pruhy, běžný terén) stojí dle informací Ekologického právního servisu 500 mil. Kč/km!!! Pro srovnání – v sousedním Německu to dělá cca 280 mil. Kč/km!?

Už se zase těším na další volby, až si přečtu na desítkách billboardů hesla typu „Dálnice, prostě to zařídíme“ nebo „Dobře fungující stát“

Autor: Roman Nápravník



Zajímají nás vaše názory na aktuální témata v Karlovarském kraji. Své náměty a příspěvky můžete psát na email: karlovarky@gmail.com 

Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor a redakce texty neupravuje. Články v „Blogu“ občana nevyjadřují názory redakce.

Redakce: Karlovarky.cz


Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.