Začíná 3. ročník soutěže „Dobrota Karlovarského kraje“

I v letošním roce Karlovarský kraj ocení nejlepší regionální pochoutky, které určitě zpestří jídelníček všem milovníkům kvalitního a dobrého jídla i pití.

Cílem akce je vyzdvihnout úroveň potravinářských a zemědělských výrobků vznikajících v našem regionu a upozornit na úsilí malých a středních výrobců o udržení tradic a úrovně produktů.

Výrobci mohou své produkty přihlašovat do soutěže od 23. 5. do 7. 6. 2019.

„Letos se bude soutěžit v pěti kategoriích. Do soutěže mohou přihlašovat své výrobky malé a střední potravinářské podniky s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Zemědělský nebo potravinářský produkt, který se chce ucházet o značku kvality, musí vzniknout v Karlovarském kraji a hlavní surovina musí být zcela tuzemského původu,“ upřesnil krajský radní Karel Jakobec.

Po přijetí přihlášek bude následovat jejich kontrola, hodnocení přijatých výrobků odbornou komisí a slavnostní vyhodnocení výsledků, které se uskuteční začátkem července 2019. Podrobnosti o soutěži lze najít na krajských internetových stránkách.​

V roce 2019 se soutěží v těchto kategoriích:

  1. Masné výrobky
  2. Mléčné výrobky
  3. Pekařské a cukrářské výrobky
  4. Alkoholické a nealkoholické nápoje
  5. Ovoce, zelenina, medy a čaje v čerstvé nebo zpracované formě

Značku „Dobrota Karlovarského kraje“ uděluje formou certifikátu hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová na základě výsledků hodnocení komise. V loňském druhém ročníku bylo do soutěže přihlášeno 68 výrobků od 17 producentů.

Zdroj: Informační portál Karlovarského kraje


 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email