Jak se staví v Karlových Varech…

Magistrát povolí stavbu, při tom zruší dětské hřiště, kde byly lavičky pro maminky, pískoviště pro děti a houpačky a ve spodní části pozemku bývalo volejbalové hřiště – sloupky na síť jsou dosud mezi vyrostlou divočinou.

Dle plánu zde měl stát dům už v roce 2015, nestojí, což jsme , co zde bydlíme, sice rádi, ale pozemek zarostl už obrovským křovím, kde se ukrývají různé odpadky. Po schodech se chodí na cestu Jeana de Carro, vedoucí od Kočky až ke schodům do ulice Ondřejské. Tato cesta je lidmi sice hodně užívána, ale rozhodně Karlovým Varům prezentaci nedělá. Oplocení cesty je většinou ze dřeva, které už částečně shnilo, nebylo městem postaráno jeho natírání a vysázené růže jsou pokryty spadlými větvemi ze starých stromů a o okolí cesty se nepečuje. Správa městských parků a zeleně se zde tedy řádně nestará. Před schody do Ondřejské ulice je v současné době zátaras, protože tamější opěrná zeď se rozpadá a je nebezpečí sesunutí.

Na ulici Na Vyhlídce to máme vůbec hezky komplikované, chodník je už řadu let zničen nekonečnou stavbou nové velké budovy, kde pracuje jen nepravidelně několik dělníků. Lidé a také i maminky s kočárky, musí přejít na druhou stranu silnice na kostkami vydlážděnou minicestu za zaparkovanými auty. Kvůli povolené stavbě té velké vily tedy nefunguje plynulá pěší cesta do centra a pro obyvatele zde bydlící byla zrušena i celá řada míst pro parkování u zřízené gabionové zdi. Kdopak asi tuto výstavbu bez ohledu na zde bydlící obyvatele povolil a nedal nějaká pravidla pro zabrání chodníku a parkovacích míst? Teď tady lidé z nouze o místa parkují před naším domem, že je někdy problém se protáhnout do vchodu domu.

Také by asi nestálo magistrát velké peníze, kdyby v parku u krále Karla bylo pár pořádných laviček, protože v létě si zde lidé sedají do trávy kam se chodí venčit psi.

S pozdravem Nedoma 

Zajímají nás vaše názory na aktuální témata v Karlovarském kraji. Své náměty a příspěvky můžete psát na email: karlovarky@gmail.com 

Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor a redakce texty neupravuje. Články v „Blogu“ občana nevyjadřují názory redakce.

Aleš Chmelík

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.